Форум программистов » Программирование
Программирование серьезной математики
(19 posts)-
Кто нибудь занимается в Киеве/в Украине подобными вещами? Да ещё чтобы платили нормальную зарплату? Какие языки программирования/средства разработки используете?
-
дай определение и/или примеры "серьезной математики"
-
figvam, если вы и найдете такую работу, то потом поймете что в математике нет ничего серъезного. ;-)
-
Постановка вопроса неимоверно обощена
"....Кто нибудь занимается в Киеве/в Украине подобными вещами?...." естественно занимается
"...Да ещё чтобы платили нормальную зарплату? ..." что Вы имеете в виду под нормальной зарплатой?
"...серьезной математики ..." по каким критериям отделять серъезную математику от несеръезной?
-
2figvam
ти вже знайшов тих, хто займається математикою. Тільки математики могли відповісти питанням на питання або доколупатись до посту із словами "дай определение" або "Постановка вопроса неимоверно обощена" о_ОТак, в нас є фірми (і підрозділи фірм), що займаються програмуванням більш наукових проблем, які вимагають глибокого знання математики (і/або фізики). Зарплата в таких напрямках (звичайно ж) вища, ніж в бізнес-напрямку. Відносно мови. Наскільки я знаю, то переважно С++, хоча це, знову ж таки, не єдиний варіант. Та й не визначальний - залежить від потреб проекту
-
У нас в Днепропетровске есть компания AquaSoft.
Они берут математиков программировать на C++ приложения для моделирования всякой там ерунды.
Если не ошибаюсь, Autocad именно они делают для своего клиента. -
Занимается.
Требование - знание высшей математики, численные методы, оптика, электроника.
Пишут на C++ и MatLab -
To Joss
Занимается.
Требование - знание высшей математики, численные методы, оптика, электроника.
Пишут на C++ и MatLabА можно по подробнее про оптику и элетронику (кто занимается и где)...
(Я просто сам специалист оптического профиля). -
2 DeKa:
Пишите на мыло jossk at bk.ru - вышлю ссылку.
-
Чи достатньо серйозна для Вас математика тут http://www.designnews.com/article/10846-Phantom_of_the_Opera_Chandelier_at_Venetian_Hotel_Thrills_Audiences.php щоб позитивно відповісти на Ваше запитання?
-
БИФИТ Украина (Днепропетровск):
* криптуха (шифры, хеши, ECC)
* оптимизация алгоритмов как алгоритмическая так под конкретную систему команд
(да 3 месяца подряд из шифра все соки выжимали - от АНСИ Си до Джава, от x86_32/x86_64 до IBM z9)
* анализ безопасности протоколов
* обоснование ДСЧ (теор вер вперемешку с осциллографами)
и т.д.А вообще куча контор пишет 3D игры вот те и геометрия, распознают образы, пишут альтернативные поисковики для японцев (гугл ориентирован на европейские языки) - так что проблем нету с этим в Украине.
-
у Материалайза вроде бы есть отдел, занимающийся разработкой алгоритмов для image processing и моделирования. C++ + STL на сколько я знаю
AkulaGroup - нейросети
Какие-то норвежцы собирались приходить в Харьков с разработкой софта для 3D моделирования.
Судя по наличию вакансий в сети, Dr.Web открыл офис разработки в Киеве - С++, Asm
и... что суть серьезная математика? ))
-
Скоріш за все мались на увазі "числові методи". Не знаю таких контор в Києві, бо для себе я б зробив помітку. Не так давно бачив об'яву що потрібні розробники штучного інтеллекту - це теж близько за тематикою - рекомендую погулити мерщій, вакансія "з бородою". Ще одна іпостась "числових методів" ЦОС(DSP) теж нікому "серйозному" не потрібна - знаю дуже добре "бо сам таким стрждаю")))).
P.S.:image processing + STL - )))) - це майбуть робота на якийсь із нордічних народів якому немає куди квапитися. ))))
P.P.S.: як співвідноситься Dr.Web з прикладною математикою?
-
Щей як займаються!
Наприклад у Львові є:
1. Інститут фізики конденсованих систем НАН України.
Основні напрямки діяльності Інституту:
Статистична теорія твердих тіл і м'якої речовини;
Комп'ютерне моделювання фізичних процесів і розрахунки основних фізичних характеристик конденсованих систем;
І там є відділ який займається комп’ютерним моделюванням багаточастинкових систем і нетільки, детальніше google (або wikipedia)).
Вних є багатопроцесорний кластер (120 ядер) на якому вони проводять різного робу математичні обчислення та моделювання.2.Інституті прикладних проблем механіки і математики ім.Я.С.Підстригача НАН України ( http://www.iapmm.lviv.ua/index_ua.html) ну у Львові закладу де б сильше займались "програмуванням серйозної метематики", ніж у ІППММ ім.Я.С.Підстригача напевно, нема. Наскільки мені відомо основними їх клієнтами є заводи, фабрики, і тд. Європи та США яким треба порахувати якісь складні речі або змоделювати деякі процеси.
P.S. ці 2 заклади не займаються навчанням студентів, (хоча інколи деякі з працівників цих закладів читають лекції на замовлення вузів ). І потрапити туди на роботу досить важко, більшість людей з освітою прикладного математика/фізика туди не потрапляють.
-
потрапити туди на роботу досить важко, більшість людей з освітою прикладного математика/фізика туди не потрапляють.
Так, то це є досить добре, але якого рівня зарплатню отримують такі наукові співробітники?
-
Все залежить від того які в людини знання, іноземців не цікавить чи ти професор, чи академік, чи взагалі студент.Їх цікавлять твої знання, інтелект . Звичайно що Україна платить цим науковцям жебрацьку зарплату взалежності (в основному) від їх наукового ступеня. Тому більшість зних вже давно покинули межі нашої держави, хоча є і такі яких не вдається "вирвати" з України. Наприклад один із вчених ІППММ (ім'я не буду називати) співпрацює з США у сфері моделфвання людського мозку, за що й отримує відповідну нагороду (єдине що його тримає на Україні це любов до батьківщини).
Взагалі кажучи іноземні замовлення це єдине що дозволяє розвиватись та існувати цьому закладу.
Тому якщо ти початківець в цій справі то розраховувати можеш на державну зарплату, якщо ти чогось добєшся в цій галузі і тобою почнуть цікавитись іноземці то питання з зарплатою пропаде само собою...P.S.якщо когось цікавить робота в даній галузі (і ви відчуваєте всобі сили, або хоча б хочете спробувати...) то ви можете написати комусь із керівників відділів (взалежно від того до чого вас більше тягне) або взагалі директору Р.М.Кушніру ( E-mail: KUSHNIR@IAPMM.Lviv.UA) він досить приємний чоловік і завжди радий новим людям. Інші адреси на .
-
Кушнір? Пам'ятаю школу, був підручник з математики, там Кушнір серед авторів був. Саме той?
Тоді подяка йому від мене, за розгін мозоку -
Ні, того звуть Ісаак Аркадійович, а ніяк не Р.М.
-
Сайт інституту виглядає досить кепсько. Вічно у нас нехтують "дрібницями". Ось і тут http://www.iapmm.lviv.ua/journal/construct.htm гордо пише UNDER CONSTRACTION. Наукова еліта, мля